Quantcast
Channel: هفت وادی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 454

اصول و مبانی عرفان مولوی

$
0
0
پرفسور ویلیام چیتیک متولد شهر میلفورد کانه‌تیکت در شرق آمریکا است. وی استاد مطالعات تطبیقی ادیان در دانشگاه نیویورک است، در طول ۱۲ سال اقامت در ایران و اخذ دکترای ادبیّات فارسی از دانشگاه تهران، نزد اساتید معروفی چون پروفسور سیدحسین نصر، استاد بدیع الزمان فروزانفر، جلال‌الدین‌همایی، پروفسور هانری کربن، ایزوتسو، آشتیانی و دیگران به تحصیل و تحقیق پرداخت. وی به زبان فارسی و عربی تسلط کامل داشته، آثار ارزشمندی در باب عرفان و فلسفه‌ی اسلامی، اسلام و تشیّع به رشته‌ی تحریر درآورده است که شمار بسیاری از آثارش به فارسی نیز ترجمه و برگردانده شده است.

سید جلال‌الدین آشتیانی از استادان چیتیک در مورد وی گفته است: آقای چیتیک را در دانشگاه تهران ملاقات نمودم. با زحمت به فارسی تکلم می‌نمود. وقتی اظهار داشت که بنا دارد نقد النصوص را تصحیح نماید و بر آن مقدمه بنویسد، باور نکردم که بتواند از عهده بر آید ... کار مشکل و به دست آوردن مطالب از آثار مفصل و مجمل عرفانی کار هر کس نمی‌باشد ... بعد از مدتی آقای چیتیک نسخه‌ای کامل از نقد النصوص را برای حقیر فرستادند ... به انضمام مقدمه‏‌ای بسیار نافع ... و مرقوم داشته بودند که این اثر را به زودی چاپ و منتشر خواهم نمود. حقیر بعد از دریافت کتاب و مطالعه اجمالی آن در حیرت فرو رفتم و به آقای چیتیک آفرین گفتم

ویلیام چیتیک در کتاب "اصول و مبانی عرفان مولوی"  که توسط جلیل پروین به فارسی ترجمه و در شمارگان ۲۵۰۰ نسخه و قیمت ۸۰۰۰ تومان در قطع خشتی توسط انتشارات بصیرت منتشر شده است.با مطالعه‌ای دقيق و كاوشی عميق در "مثنوی‌معنوی"، "ديوان شمس" و "فيه ما فيه" و استخراج عبارات مرتبط با پيام كلّی مولانا و با تكيه بر مكتب ابن‌عربی، تصويری روشن و متقن از مبانی حكمت مابعدالطبيعی و لبّ لباب دريافت‌های معنوی و معرفتی مولانا در بافتار معنويّت اسلامی، ارائه داده، مقدمه‌ی جالبی را در نشان دادن جايگاه تصوف و عرفان در اسلام، و ورود بسيار خوبی را به دنيای پر رمز و راز تصوف و عرفان اسلامی فراهم آورده است. در واقع می‌توان گفت  این کتاب تصویری متقن و محکم از سرچشمه‌ها و شرایط پیدایش و رشد و نضج تصوف و عرفان اسلامی بوده و در عین حال نیز برخی موضوعات و مضامین عمده و کلیدی آن را عرضه می‌کند.

چیتیک در این کتاب پس از نگاهی کلی به سنت تصوف و عرفان اسلامی، اقوال و مطالبی را از میان انبوه آثار منظوم و منثور برخی اکابر و مشایخ صوفیه از جمله ابن‌عربی، بهاء ولد، مولانا، احمد سمعانی و... استخراج کرده و در ده فصل به ابعاد و جنبه‌های مختلفی از تصوف از قبیل طریق تصوف، سنت تصوف، نفس انسان، ذکر خدا، عشق، سماع و پارادوکس حجاب پرداخته است.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 454

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>