مرحوم جناب آقای سید هبة الله جذبی (ثابت علی) خلف مرحوم حاج ميرزا هاشم از سادات خاتون آبادی كه نسب ایشان با بیست و نه واسطه به حضرت سجاد صلوات الله علیه میرسد و اجداد ایشان همه از سادات جلیل القدر و علماء صاحب اجازه اجتهاد و مدرسين حوزه علمیه اصفهان بوده اند.
جناب حاج آقای جذبی در روز جمعه چهارم شعبان ۱۳۱۴ قمری برابر با ۱۹ دیماه ۱۲۷۴ شمسی در اصفهان متولد و تحصیلات متداوله زمان خود را در حوزۀ علمیه اصفهان گذرانده و در تهران نیز از شاگردان مدرسه علوم سیاسی بوده اند.ایشان از همان اوایل تأسیس مدارس جدید چون در ریاضیات تبحر كافی داشتند از طرف اولیای امور به سمت معلم ریاضیات انتخاب و دعوت به كار گردیدند و بين معلمين و محصلين به صحت عمل و دیانت و تقوی و شرافت نفس و فضل و كمال و حسن خلق معروف و زبانزد همه بودندو همه شاگردان نیز نسبت به ایشان مجذوب ومفتون بودند.
حاج آقای جذبی درتاریخ هفدهم ربیع الاول ۱۳۳۶ قمری مطابق با دوشنبه ۱۰ دیماه ۱۲۹۶ شمسی خدمت جناب حاج ملاعلی نورعلیشاه ثانی قدس سره السبحانی مشرف به فقر گردیده و در طریقت وارد شدند و حسن سلوك ایشان موجب جلب علاقه عموم فقراو نهایت احترام به ایشان گردید و با علاقه ای كه ایشان نسبت به فقر داشتند تمام تعطیلات تابستانی را همه ساله پس از تشرف به بارگاه ثامن الائمه به بیدخت مسافرت نموده و در آنجا علاوه بر زیارت پير بزرگوار جناب آقای صالح علیشاه و كسب فیض از محضر مبارك ایشان به نوشتن و استنساخ كتب مختلف از قبیل تفسير بیان السعادة، حدائق السیاحه و مكاتیب زیاد دیگر از بزرگان مشغول و گاه به مناسبت مقاله ای مینوشته و جواب سؤالاتی كه ازطرف بعضی، راجع به تصوف و عرفان میرسید و یا جواب اعتراضات و افتراآت كه بعض مؤلفين در تألیفات خود نوشته بودند مرقوم میفرمودند.
حاج آقای جذبی در سال ۱۳۷۶ قمری ۱۳۳۶ شمسی پس از سی و شش سال خدمت فرهنگی به سمت بازنشستگی نایل گردید و از آن زمان مدت هفت سال معتكف درگاه بود و از فیض حضور مستفیض و مستفید میگردید. ایشان در ملازمت بزرگان مسافرتهای زیادی به غالب شهرهای ایران و درخارج هم به عربستان سعودی و عراق و سوریه، اردن، افغانستان و پاكستان نموده اند و همچنين برای معالجه سفری به اروپانمودند كه مدتی برای جراحی چشم در یكی از بیمارستانهای پاریس بستری بودند و درمراجعت از راه تركیه پس از زیارت مزار مولانا جلال الدین « مولانا »به تهران مراجعت فرمودند.
در تاریخ ۲۰ محرم الحرام ۱۳۷۶ قمری مطابق یا روز دوشنبه ۵ شهریور ۱۳۳۵ شمسی از طرف حضرت اقای صالح علیشاه مجاز در اقامه جماعت فقرا گردیدند و در ۹ ذی حجه (روز عرفه) سال ۱۳۸۳ قمری مطابق با چهارشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۴۳ شمسی از طرف معظم له مأذون در راهنمائی طالبين راه فقر گردیده و به لقب ثابتعلی مفتخر گردیدند.جنابش در روز ۲ رجب سال ۱۳۹۷ قمری مطابق با یکشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۵۶ شمسی از طرف حضرت اقای رضاعلی شاه (ره) مأمور تشکیل مجلس نیاز نیز گردیدند.
ایشان عمدتأ در امر استنتاخ و انتشار کتب عرفانی خصوصأ تألیفات حضرت اقای رضا علی شاه دخالت داشته و سرپرستی این امر مهم را به عهده داشتند ضمن انکه خود نیز کتابی به نامباب ولایت و راه هدایتتألیف و تدوین فرمودند. جنابش متخلق به اخلاق حسنه بوده بطوری که در اولین ملاقات شخص را مجذوب خود مینمودند و از این رو خودی و بیگانه از محضرشان استفاضه مینمودند.
ایشان در خرداد ۱۳۶۳ شمسی با وخیم شدن وضع جسمانی اشان به بیمارستان انتقال داده شده و با كوشش زیادی كه انجام گردید بهبودی نسبی حاصل و به منزل مراجعت نمودند ولى باز هم آتش شوق وصال چنان شعله ور بود كه همه موانع برطرف شده وبار دیگر ناچاراً در تاریخ دوم اسفندماه ۱۳۶۳ به بیمارستان منتقل گردیدند. و با وجود آنكه از هر لحاظ برای سلامتی ایشان كوشش به عمل آمد متأسفانه هیچكدام از معالجات مؤثر واقع نشده ودر آخرین ساعات روز جمعه ۲۹ جمادی الثانی ۱۴۰۵ مطابق دوم فروردین ۱۳۶۴در سن ۹۱ سالگی ندای ارجعی را لبیك گفتند و همه فامیل و فقرا و دوستان را متأسف و سوگوار نمودند.
جنازه ایشان در صحن امامزاده حمزه مقبره متبركه مرحومين آقای سعادتعلی شاه اصفهانی و آقای نورعلیشاه ثانی پس ازتشییع مجلل بی نظير با سوز و گداز و گریه و زاری هزاران نفر تشییع كننده به خاك سپرده شد.
از ایشان سه فرزند ذكور به نامهای سید عليرضا جذبی (مهندس معمار) سید رحمت الله جذبی (سرهنگ هوائی) سید نعمت الله جذبی (دبير ریاضی) باقی مانده است كه هر سه متمسك به ولایت علی بن ابیطالب اميرمؤمنان میباشند.
منابع: خورشید تابنده و رساله جذبیه